Domov

KAKO SKRBETI ZA VOLNEN PLAŠČ?

Če cenite usodo svojega plašča, dobro poskrbite zanj.

Po vsakem nošenju

Volna se odlikuje v svoji sposobnosti absorbiranja vode in tako ustvarja toploto. Zato je po vrnitvi domov pomembno, da ga ne odložite nazaj v garderobo, ampak ga obesite nekje s dovodom svežega zraka in brez neposredne sončne svetlobe. Le tako se bo popolnoma posušil, hkrati pa ne bo ustvaril okolja za plesen in smrad.

Odstranjevanje umazanie

Prah, živalska dlaka in druge majhne elemente lahko odstranite z lepljivim valjčkom in s skrbnim čiščenjem s čopičem.

Večje madeže in sezonsko čiščenje naj bo narejeno s strani profesionalcev. Zagotovo ne poskušajte oprati plašča doma, saj tudi če izberete nežno nastavitev na pralnem stroju, se lahko vaša podloga skrči. Pozanimajte se o lokalnih čistilnicah in se izogibajte trgovinam, v katerih s hitrim in preprostim načinom likajo plašče, tako da jih nataknejo na lutko. Sproščanje vroče pare pod pritiskom lahko oblačilo nepovratno poškoduje.

Poletna zaspanost

Ko dobite nazaj svoj plašč iz čistilnice, ga postavite v poseben predal za oblačila skupaj s sredstvom za odganjanje škodljivcev. Tudi če je v vašem gospodinjstvu bleščeče čisto, lahko molj najde pot od vašega soseda do vas. Najboljše orožje so sivka, cimet ali rožmarin. Odprite svojo garderobo vsake toliko, da preprečite, da se molji pojavijo. Tako boste spustili notri svež zrak, mraz in svetlobo, kar je vse nasprotje temu, kar molji potrebujejo za uspešen napad. Preverite svoja oblačila približno vsaka dva meseca in jih ponovno zložite.Attention,

unfortunately our new system does not remember your old password, but do not despair!

Your new password will arrive in the e-mail.