×

Registracija

Podatki o profilu

Podatki za prijavo

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
E-mail je obvezen!
This email is already registered!
Robot detected, account not created.
Geslo je obvezno!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Pogoji in določila so obvezni!
Email ali geslo sta napačna

MODNA GARDEROBA

Zakaj imeti modno garderobo?

Ali vaša garderoba živi svoje življenje?

Je prepolna, vendar še vedno nimate kaj obleči?

Imate deset parov kavbojk, a nosite samo ene?

Imate oblačila, ki jih ne nosite, a se jih nočete znebiti?

Če so bili vaši odgovori DA, ste postali žrtev svoje garderobe. Želite prevzeti nadzor in biti njen gospodar? Potem nadaljujte z branjem.

Načela modne garderobe

Načelo št.1 - Ustvarite nekaj prostora. 

Če vsebine garderobe ne razvrščate pogosto, se je najverjetneje sčasoma nabral zajeten kup oblačil, na katere ste pozabili. Začnite tako, da vse skupaj vzamete ven in razdelite na tri kupe.

  1. Oblačila, ki jih nosite
  2. Oblačila, ki jih ne nosite ampak jih nameravate
  3. Oblačila, ki jih ne nosite in jih tudi ne želite

Vse stvari iz kupa št. 1 lahko pospravite nazaj v garderobo. Prepričajte se le, da so vse v formi in brez poškodb. Če ne, razmislite, ali jih boste popravili ali se jih znebili.

Zdaj pa se za trenutek zadržite na kupu št. 2. Nekateri kosi so predmeti, na katere ste močno čustveno navezani. Povezani so s spomini na vašo mladost ali pa ste za njih porabili več denarja, kot ste pripravljeni priznati. In edini razlog, da jih ne nosite, je napačna velikost ali pa jih morda nimate s čim kombinirati. Zelo verjetno je, da jih bo večina prej ali slej končala na kupu št. 3. Če jim želite dati zadnjo priložnost, se prepričajte, da jih boste res nosili. In če tudi po enem letu ostanejo nedotaknjeni na istem mestu, zberite pogum, pustite vse občutke ob strani in jih reciklirajte. Prodajte jih ali podarite ljudem, ki bodo za to hvaležni. Zagotovo jim bo prineslo več veselja kot vam.

Stvari s kupa št. 3 bi že morale kukati na različnih portalih za ponovno prodajo ali določenih Facebook tržnih skupinah. Tako boste morda lahko dobili vsaj delček svoje naložbe. In kos najslabšega videza, lahko podarimo različnim dobrodelnim organizacijam, kot je ADRA.

Prostor, ki ga pridobite s tem, vam bo prišel prav, medtem ko boste ustvarili svojo resnično modno garderobo, ki bo obstajala v številnih prihodnjih sezonah.

Načelo št. 2 - Dajte prednost kakovosti pred količino. 

Proračun je lahko omejevalni dejavnik pri gradnji vaše modne garderobe, zato upoštevajte svoja oblačila kot naložbo. Mnogo pametneje je kupiti kakovostna oblačila, ki lahko trajajo desetletje, kot deset poceni kosov, ki vam bodo zdržali komaj leto dni. To ne pomeni nujno, da bi morali napasti svoje lokalne krojače, da vam naredijo luksuzen po meri narejen kos. Pomeni prehod na bolj razumen pristop k ceni in temeljito preučite vsak kos kakovostnih oblačil za različne formalne dogodke, na katerih jih boste nosili. Pred vsakim nakupom razmislite o vseh vidikih, ali kos oblačila ustreza vsem zahtevam, da postane neločljiv del vaše garderobe.

Ključni odločilni trenutek se zgodi v kabini za pomerjanje, kjer se pod pritiskom okolice (od vaše boljše polovice do prodajalca) odločite, kar boste sčasoma obžalovali. Ta trenutek določa, ali postane kos oblačila najljubši ali raje še en okostnjak v vaši garderobi.

Primerna alternativa temu je nakupovanje iz udobja lastnega doma, kjer lahko brskate in poskušate toliko časa kot želite. Brez pritiska, samo sedite nazaj, brskate in imate čas, da se odločite zase. Če nakupujete v preverjenih in resnih internetnih e-trgovinah, kjer ponujajo zamenjavo ali vračilo, se vam ni treba bati kupovati prek spleta. Še posebej, če obstaja možnost brezplačne zamenjave blaga.

Načelo št. 3. - Vsestranskost je ključna.

Če bi bili strogi, bi morali biti vsi kosi v vaši modni garderobi medsebojno usklajeni. Vendar bi nas to omejilo samo na en slog. Zato bomo garderobo razdelili na dva dela: formalni in neformalni.

Neformalni del vsebuje vse udobne kose, na primer kavbojke in majice. Formalni pa vsebuje chino hlače in srajce, primerne za pisarniške in formalne dogodke.

Slog oblačil, imenovan smart casual, gre skupaj z roko v roki s kombinacijo vseh kosov v obeh skupinah. Kot pove že ime, kaže, da ste pametni in veste, kaj počnete.

Da bi dosegli največjo usklajenost, mora biti temelj v nevtralnih, zemeljskih barvah. To pomeni temne kavbojke, olivne, sive, rjave in temno modre chino hlače, Oxford čevlji v svetlo modri in beli barvi. Enobarvna bela in siva srajca narejena iz prijetnega materiala, temno moder suknjič in temno siva obleka.

Kaj modna garderoba vsebuje?

- Oxford čevlje
- Enobarvno srajco (bela, temno modra)
- Par preprostih temnih kavbojk
- Usnjene čevlje
- Temno moder suknjič jakno
- Temno sivo obleko
- Belo majico
- Kvalitetno spodnje perilo
- Nogavice
- Kravate, metuljčke

Načelo št. 4 - Nosite, kar imate radi. 

Ko so temelji postavljeni, je čas, da dodate svoj pridih v svojo garderobo. Če bi vsi dosledno upoštevali pravila iz načela št. 3, bi postalo precej dolgočasno.

Če želite izstopati, potrebujete malo poguma. Torej, potopimo se v kose, ki bodo dvignili vašo osebnost.

Ne bojte se:

- Barvitih chino hlač
- Unikatnih majic
- Puloverjev v neobičajnih barvah, kot sta kaki ali sliva
- Nenavadnih dodatkov
- Pisanih nogavic
- Pasov, rokavic, ogrlic, zapestnic, klobukov ali paščkov za uro

Načelo št. 5 - Tudi podrobnosti so pomembne.

In nenazadnje, to zadnje načelo je neposredno povezano s prejšnjim. Moč je v detajlih in naše podzavestno zaznavanje jih opazi. Vendar jih ne smete podcenjevati ali precenjevati. Ure, sončna očala, pasovi in podobno je treba izbirati previdno, saj je tanka črta med imeti okus in ne imeti okus. Preprost, a eleganten outfit lahko lepo obogatite s odličnim dodatkom, kar ga pa lahko tudi popolnoma pokvari. Bodite pozorni tudi na najmanjše podrobnosti, na primer velikost ure - če je nesorazmerno masivna, zna izpasti neprimerno.

Na splošno je pomembno popolno vzdrževanje vašega telesa (ustrezna pričeska, obrita ali obrezana brada ali populjene dlake v nosu). Ker to je tisto, kar vas naredi moškega.

Ne glede na vsa ta priporočila zaupajte svojemu občutku, da se dobro počutite v svojih oblačilih. In tu je še en nasvet za konec. Če vas resnično navduši en ali nekaj kosov, poskusite držati distanco in si odgovorite, če je to res nekaj, kar manjka vaši garderobi, če imate dovolj za kombinirati ali če resnično najdete namen zanj v vašem življenju. Nazadnje, če si vaša denarnica lahko privošči.

Zdaj je dovolj teorije in verjamemo, da boste dopolnili svojo modno garderobo z lahkoto!

Příklady outfitů libové skříně:

Attention,

unfortunately our new system does not remember your old password, but do not despair!

Your new password will arrive in the e-mail.