Domov

KAKŠNE SO PREDNOSTI VOLNENEGA PLAŠČA?

TERMOREGULACIJA

Razlog, zakaj se v volnenem plašču vedno počutimo toplo in suho, je ta, da je tkanina votla in lahko absorbira velike količine vode. Ne glede na gostoto tkanine je nit tudi zračna, zahvaljujoč mikroskopskim luskam, ki pokrivajo njeno površino.

Volna vas bo grela tudi v najhladnejših časih in če dodamo kašmirjevo volno, se bodo njene izolacijske lastnosti pomnožile.

TRAJNOST

Volna je zelo trpežna in odporna. Če dobro poskrbite za takšna oblačila, vam bodo zdržala dolga leta. Njene lastnosti tkanini zagotavljajo elastičnost oblike, dolgo življenjsko dobo, tkanina pa se ne mečka in ne guba.

TRPEŽNOST

Kot smo že omenili, ima odlične absorpcijske lastnosti, je elastičen, udoben in enostaven za čiščenje. Njegova zračnost ohranja tkanino brez bakterij in mikrobov. Dejstvo, da plašč diha, je zelo praktično, saj v nasprotju s sintetičnimi materiali ne zadržuje prahu ali naravnih človeških vonjav. To zagotavlja lanolin, naravna maščoba iz ovčje volne. Tkanino ohranja higiensko čisto, kar ji omogoča, da postane antialergeno.MEHKOBA

Volna je zelo prijetna na dotik, kot tudi elastična, hkrati pa ohranja svoj osnovni občutek debeline, zaradi česar mraz ne bo prišel do vas. Tako so volneni plašči zelo udobni za nošenje, pa tudi malo verjetno, da boste kdaj zadovoljni s katerim koli materialom, ki je pod naravnim standardom.

RAZGRADLJIVOST IN OBNOVLJIVOST

Ko se plašč obrabi, bodo naravne tkanine znotraj približno 18 mesecev naravno razpadle, zato pri nakupu ne dodajate nobenega bremena za planet.Attention,

unfortunately our new system does not remember your old password, but do not despair!

Your new password will arrive in the e-mail.